Βιωματικά Σεμινάρια

 

Τα Βιωματικά Σεμινάρια γνωριμίας με την Εικαστική Ψυχοθεραπεία (βλ. σχετικό φωτογραφικό υλικό*) έχουν ως στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με τη φιλοσοφία, τους στόχους και τις τεχνικές της εν λόγω προσέγγισης.

Τα εργαστήρια διακρίνονται σε δύο τύπους:

Α. στα "ανοιχτά" στο ευρύ κοινό σεμινάρια και

Β. στα "κλειστά" σεμινάρια που απευθύνονται σε συγκεκριμένο πληθυσμό (επαγγελματίες, φοιτητές/τριες, εν δυνάμει θεραπευτές/τριες, θεραπευομένους/ες, κ.λπ.).  

Το προγραμματισμένο σεμινάριο για το έτος 2020 αναβλήθηκε λόγω των μέτρων προστασίας που λήφθησαν για την αποφυγή μετάδοσης του COVID 19. 

Αντί αυτού, πραγματοποιήθηκε in vivo, σε εθελοντική βάση, στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, που βρίσκονται στη Θέρμη [Θεσσαλονίκη], από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο του 2020, βραχείας διάρκειας, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση. Η συγκεκριμένη επιμορφωτικού - σεμιναριακού τύπου βιωματική δράση -"ανοιχτή" στο ευρύ κοινό- εστιάστηκε στην αντιμετώπιση κρίσεων πανικού που η εν λόγω πανδημία προκάλεσε, ενισχύοντας, παράλληλα, τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσής της. 

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε βάσει των αναγκών του χώρου, με σεβασμό στα όρια του άνωθεν πλαισίου.  


Το "ανοιχτό" βιωματικό εργαστήριο Γνωριμίας με την Εικαστική Ψυχοθεραπεία, με θέμα: "Άφησε τα ίχνη σου", πραγματοποιήθηκε από 16 έως και 19/07/2019 [στα πλαίσια του δρώμενου με τίτλο: "Καλλιτεχνικός Πεζόδρομος Γκαρπολά"]. Η όλη παρέμβαση βασίστηκε στο θεσμό "Δείπνο της Άνοιξης", που -τα τελευταία έτη- λαμβάνει χώρα επί της οδού Αλ. Σβώλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εμπλεκομένους στη διαδικασία για το ενδιαφέρον, την ενεργή συμμετοχή και την παρουσία τους.

Επισημαίνεται ότι απαιτείται η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στα "κλειστά" βιωματικά εργαστήρια λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Χορηγούνται Βεβαιώσεις Παρακολούθησης των "κλειστών" Βιωματικών Σεμιναρίων

Διάρκεια "κλειστών" εργαστηρίων: 8 (οκτώ) ώρες

Τα εικαστικά υλικά στα "κλειστά" βιωματικά σεμινάρια παρέχονται από το φορέα* Το φωτογραφικό υλικό των "κλειστών" σεμιναρίων παρουσιάζεται μόνον κατόπιν άδειας εκ μέρους των συμμετεχόντων.

Tα εργαστήρια του  Art Therapy Studio είναι καινοτόμα και πρωτότυπα: οι βιωματικές "ασκήσεις", η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης δημιουργήθηκαν από το πλαίσιο και τους συνεργαζόμενους φορείς. 

Οποιαδήποτε σχετική ομοιότητα αποτελεί προϊόν απομίμησης και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.